fredag, november 07, 2008

Världens starkaste chilepeppar?


Har jag odlat för första gången själv i år (frön från Örtagården - se länk i länklista). Det blev en rätt så hyfsad skörd för att vara Capsicum chinense 2008 (=en lite mer värmekrävande chilepeppar) i en helt privat odling (=man har inte tid att sköta den hela tiden och sommaren blir som den blir...) Nu har jag ändå försökt att ha på värmen i växthuset efter säsongsavslut ute och det (=eftervärmen) ger bättre resultat än vad jag trodde att det skulle göra! För att göra en jämförelse för er som inte är så inbitna chilefantaster som mej, så pratar vi om en skillnad på 2500 scovillegrader i hetta för en ordinär Jalapeño, men Bih, Bhut och Naga Jolokia ligger på strax över 1000000 scovillegrader.... Tänk på det nästa gång du tycker din pizzatopping är het! ;) Och var glad att du inte bor nära min pizzabagare!

Inga kommentarer: